Slideshow tekst

Vaak hoor je, ik kan niets voor u doen leer er maar mee leven. Toch zijn er naast de reguliere behandelingen nog mogelijkheden die klachten wegnemen of verlichting brengen.

Bekijk onze behandelingen

Praktijk Meerdoen logo
Praktijk Meerdoen
Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude Japanse geneeskunst om de levensenergie in het lichaam te harmoniseren. Betekent letterlijk "'de kunst van de schepper via een passievol persoon".  Helen met je handen. Stroomt de energie goed door, dan voel je je goed vitaal en gezond. Wanneer de energie niet vrij kan stromen raak je uit balans, wat dan weer lichamelijke of psychische klachten veroorzaakt. Het werkt zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau. Vaak hebben klachten een lichamelijke oorzaak en kunnen gemakkelijk stemming en concentratie beïnvloeden. Maar ook andersom. Zo kunnen stress, zorgen woede of angst leiden tot pijn in de schouders, lage rugpijn of hoofdpijn, maar ook tot kortademigheid of problemen met de stofwisseling. Wanneer je heel veel klachten hebt is het niet meer te achterhalen of dit door het een of ander word veroorzaakt.

De levensenergie stroomt door het lichaam via onze energiebanen (meridianen) en voedt al onze cellen. Op deze energiebanen liggen 26 energiesloten of veiligheidssloten die allemaal een eigen betekenis hebben. Ieder veiligheidsslot heeft een lichamelijke of geestelijke functie.

Jin Shin Jyutsu is gebaseerd op ons eigen aangeboren vermogen om onszelf in evenwicht te brengen. Traditionele culturen hebben deze wijsheid gebruikt om zowel zichzelf als anderen te genezen. Jin Shin Jyutsu richt zich op de onderliggende oorzaken van ziekten en kan zonder risico worden gecombineerd met een andere geneeswijze of medicatie. Het is een aanvulling op, en niet als vervanging of advies van een arts. Voor deze behandeling lig je op een massage tafel en hoef je alleen je schoenen uit te trekken.

Na het intake gesprek luister ik met mijn vingers naar je polsen en ga vervolgens besluiten welke energiebanen we gaan harmoniseren. Mijn handen plaats ik als ‘startkabels’ op verschillende punten op je lichaam en wacht tot de energie gaat stromen. Loopt deze energie, dan ga ik naar het volgende energie punt.

Bij de volgende klachten is Jin Shin Jyutsu goed van toepassing;

Chronische pijnklachten, uitputtingsverschijnselen, gebrek aan veerkracht, duizeligheid, spanning en stress, hardnekkig gebrek aan energie, intensieve medische behandeling, extreme vermoeidheid en ongewenste bijwerkingen van bestraling en/of chemokuur, ondersteuning bij postoperatief herstel of klachten van het bewegingsapparaat.

Voorbeeld van effecten na een behandeling Jin Shin Jyutsu:

 • Meer ontspannen voelen en beter voor je bloeddruk
 • Minder piekeren, een opgeruimd gevoel
 • Betere focus en concentratie
 • Oplossen van langdurige vermoeidheid
 • Minder hoofdpijn
 • Betere spijsvertering en een betere nachtrust
 • Verbetering huidconditie
 • Soepele spieren en minder pijn
 • Diepere ademhaling
 • Verdwijnen van lusteloosheid en neerslachtigheid
 • Minder klachten in nek, schouders en armen
 • Terugdringen chronische energietekort
 • Terug winnen van zelfvertrouwen
 • Kennismaken met je handen

Ieder energiepunt in je lichaam heeft een lichamelijk of geestelijk kenmerk, maar teveel om hier op te noemen.
Wil je met Jin Shin Jyutsu beginnen, dat kan dan heel gemakkelijk door je vingers één voor één vast te houden;

Duim
Lichamelijke functie: maag,milt en huid.
Geestelijk kenmerk: piekeren, je zorgen maken.

Wijsvinger
Lichamelijke functie: nieren, blaas en spieren.
Geestelijk kenmerk: angst, paniek.

Middelvinger
Lichamelijke functie: gal, lever en bloed.
Geestelijk kenmerk: woede.

Ringvinger
Lichamelijke functie: longen, dikke darm, slijmvliezen.
Geestelijk kenmerk: rouw, verdriet.

Pink
Lichamelijke functie: hart, dunne darm, botten.
Geestelijk functie: doen alsof, overspoeld worden.

Handpalm
Lichamelijke functie: middenrif, navel.
Geestelijk kenmerk: algehele balans.

Heb je dus last van angst, dan kun je je wijsvinger vasthouden, wordt het je allemaal te veel, dan kun je naar je pink grijpen en ben je gefrustreerd dan neem je je wijsvinger beet. Wil je je zelf goed onderhouden dan kun je dit dagelijks toepassen en houd per vinger ongeveer 3 minuten vast.

Een gemiddelde behandeling duurt ca. 1 uur. Meer informatie of een afspraak maken, neem  gerust contact met mij op via 06 20 34 50 99 of het contactformulier

  

Praktijk Meerdoen logo
Praktijk Meerdoen